Menü

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2019. június 25
4761
SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Szilváshús kft. befejezte a Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban című, VP-2-4.2.1-15. kódszámú projektet.

A Vidékfjlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program irányító Hatósága, Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban című, VP-3-4.2.1-15 kódszámú felhívása alapján, a Szilváshús Ipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-ttámogatásra alkalmasnak minősítette.

A támogatás tárgya a Projekt elszámolható költségeinek az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozása.

A támogató döntése alapján - 48 311 033 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásra jogosult a Szilváshús Kft.

A Szilváshús Kft. a Széchenyi 2020 program keretén belül, a vissza nem térítendő támogatás segítségével modernizálta az élelmiszer előállításának technológiáját.

A projekt célja, az energiahatékonyság javítása, a megújuló energiaforrást hasznosító technológia kiépítése, az élelmiszerminőség javítása.

A beruházásban beépítésre került egy UK15K, egy UK06K, és egy SK36K univerzális füstölő szárító és érlelő kamra. A kamrához tartozó kontrol modulok és a paramétereinek megfelelő eszközök.

Egyben egy 1000 l-es Baxi szolár rendszer, melegvíz készítéséhez.

A beruházást a Szilváshús Kft. 2018. 12. 30.-án befejezte.


címkék: